Een plat dak isoleren

Dakisolatie zorgt voor een hoger rendement, wanneer het gaat om stookkosten. Dit doordat warme lucht opstijgt en warmte daardoor voor een groot deel via het dak van een woning of bedrijfspand verloren gaat. Een dak wat niet geïsoleerd is, zorgt voor een warmteverlies van zo’n 30 procent. Een dak isoleren kan dus veel opleveren. Dakisolatie verdient zichzelf als het ware terug. Het (laten) isoleren van een dak is dan ook goed voor de portemonnee. Daarnaast is het indirect ook nog eens beter voor het milieu.

Verschillende isolatieconstructies voor platte daken

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het isoleren van een plat dak. Er zijn drie soorten constructies te benoemen die kunnen worden toegepast bij de isolatie van een plat dak.

Koude plat dakconstructie

Ten eerste is er de koude dakconstructie. Hierbij wordt het dak van binnen uit geïsoleerd. Vaak gebeurt dit met een minerale wol. Het nadeel hiervan is dat het materiaal een lage isolatiewaarde heeft, waardoor u een dikke isolatie laag nodig hebt. Twee betaalbare en voordelige isolatiematerialen zijn steenwol en glaswol. Deze materialen zijn beiden brandveilig en hebben thermische eigenschappen. Dit houdt in dat ze beiden goed warmte geleiden. Hoe goed ze presteren is afhankelijk van de temperatuur, dichtheid en vochtgehalte. Daarnaast zijn ze ook akoestisch, dat betekent dat de materialen geluidsabsorberend zijn en dat u geen last heeft van echo.

Warme (omgekeerde) plat dakconstructie

glas wol1

Er zijn ook manieren van isoleren die van buitenaf worden toegepast. De constructies voor buitenaf worden de warme dakconstructie en de omgekeerde dakconstructie genoemd. Het verschil is dat bij de warme dakconstructie de isolatie tussen de constructie en de dakbedekking wordt geplaatst en dat bij de omgekeerde dakconstructie de isolatie boven op de dakbedekking komt te liggen. Er zijn verschillende materialen die u kunt gebruiken om uw dak van buitenaf te isoleren. PIR-isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en zijn over het algemeen vrij dun. Een ander voordeel hiervan is dat het water goed afstroomt. Een andere materiaal wat u kunt gebruiken is net als bij de koude steenwol. Het voordeel hiervan is dat het net als bij de koude dakconstructie akoestisch is en thermische eigenschappen heeft.

Dakdekker inschakelen

Bij het isoleren van uw woning is het cruciaal dat u de juiste methode en het juiste materiaal kiest. De keuze voor het materiaal verschilt per woning. Hiervoor kunt u dakdekker Nijmegen inschakelen. Zij zullen u advies geven en samen met u tot een mooie en betaalbare oplossing komen.

Dakdekker nodig?

  • Ervaren vakmannen
  • Service & kwaliteit
  • Bieden scherpen prijzen
  • Spoedservice

Bekijk de tips van de dakdekker

Welke dakbedekking moet ik kiezen?

Welke dakbedekking moet ik kiezen?

Is uw dak aan een nieuwe dakbedekking toe en vraagt u zich af welke bekleding voor uw huis u moet kiezen? Er is tegenwoordig veel keuze wat dakbedekking betreft. Bovendien is het soort dak doorslaggevend bij de keuze van een dakbekking. In dit artikel leggen wij dat...

Soorten daken: de 6 meest voorkomende daken!

Soorten daken: de 6 meest voorkomende daken!

De daken van huizen in Nijmegen verschillen behoorlijk van elkaar. Zo is het ene dak bijvoorbeeld bedekt met dakpannen, terwijl andere huizen voorzien zijn van leien, riet of aluminium. Daken verschillen niet alleen in dakbedekking van elkaar. We kennen namelijk ook...

Soorten isolatieplaten plus de voordelen en prijzen

Soorten isolatieplaten plus de voordelen en prijzen

Is het koud buiten? Dan zet u de verwarming aan om uw woning te verwarmen. Zo heeft u een aangename temperatuur in huis. Wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, dan zal uw cv-ketel extra moeten stoken om uw huis op temperatuur te houden. Goede isolatie van uw woning...

Call Now Button