Informatie over dakisolatie in Nijmegen

Vakkundig uw dak laten isoleren in Nijmegen? Dakdekkersbedrijf Voets helpt u graag!

Als u energiebesparende maatregelen wilt nemen voor uw woning, is dakisolatie ongetwijfeld de meest rendabele aanpassing. Warme lucht in uw woning stijgt en blijft dus zo lang mogelijk boven in uw huis hangen. Als deze warme lucht in de winter vervolgens, door onvoldoende dakisolatie, ongewenst snel de woning verlaat, kost u dit meer aan stookkosten. De investering in goede isolatie levert u uiteindelijk, ook op lange termijn, een lagere energierekening op. Wilt u informatie over dakisolatie in Nijmegen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te informeren over de opties en helpen u bij het maken van een keuze.

Voordelen van Dakisolatie

Een dak zorgt ervoor dat we beschermd worden tegen de verschillende weersomstandigheden. Een dak houdt bijvoorbeeld de neerslag tegen, maar beschermt u ook tegen warmte en kou. Dit laatste is overigens alleen het geval wanneer uw dak goed geïsoleerd is. Helaas zijn veel daken in Nijmegen nog slecht geïsoleerd. Een gemiste kans, want een goed geïsoleerd dak brengt de nodige voordelen met zich mee. We zetten er hieronder drie op een rijtje.

1. Warmte ontsnapt minder snel

Op koude dagen gebruikt u de verwarming om uw woning te verwarmen. Hierdoor ontstaat een aangename temperatuur in huis. Woont u in een huis zonder dakisolatie? Dan moet uw cv ketel behoorlijk veel en lang werken. Waarom? Omdat warme lucht altijd opstijgt. Dit betekent dat het op den duur ook in de ruimte onder het dak komt. Indien er geen dakisolatie aanwezig is, trekt warmte snel naar buiten. Met behulp van dakisolatie blijft de warmte dus langer binnen hangen. De ruimte onder het dak is hierdoor ook een stuk minder koud.

2. Minder last van omgevingsgeluid

Dakisolatie houdt niet alleen warmte tegen, maar ook het geluid. Bijkomend voordeel van een goed geïsoleerd dak is dus dat geluid van buiten niet zo snel naar binnen komt. Hierdoor is het bijvoorbeeld een stuk prettiger om in een ruimte direct onder het dak te slapen. U heeft zodoende minder last van het verkeer buiten. Uiteraard werkt dit omgekeerd net zo. Geluid van binnen is buiten ook niet of nauwelijks hoorbaar wanneer uw dak geïsoleerd is.

3. Je bespaart geld met een goed geïsoleerd dak

We gaven net al aan dat de warmte beter blijft hangen met een goed geïsoleerd dak. Dit betekent dat jouw cv ketel minder hard hoeft te werken. Er wordt zodoende minder energie gebruikt en dat is weer goed voor uw portemonnee. De energiekosten dalen namelijk wanneer uw dak goed geïsoleerd is.

Verschillende soorten materialen

Er zijn verschillende materialen waar je je dak mee kunt isoleren die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Let vooral op de isolatiewaarde van het materiaal, uitgedrukt in de R-waarde. Het is verstandig om een R-waarde te kiezen van 1,3 of meer. Er zijn verschillende materialen voor hellende daken en voor platte daken te verkrijgen. Hardschuimplaten hebben een brandvertragende werking en nemen geen of weinig vocht op. 

Ze kunnen zowel voor een plat als voor een hellend dak worden gebruikt. Glaswol is naast onbrandbaar ook waterafstotend en geluidswerend. Steenwol lijkt veel op glaswol en is uitstekend geschikt om een dak mee te isoleren. Aluminium noppenfolie houdt de warmte goed binnen en is dampdicht. Als je een beperkte ruimte hebt, moet je ook rekening houden met de dikte van het materiaal. Onze dakdekkers kunnen je daarover informeren en je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw dak.

Dakisolatie van binnenuit

Het dak isoleren vanaf de binnenkant van uw huis is vaak de goedkoopte manier om uw huis te isoleren. Isoleren kan door middel van het aanbrengen van rots- of steenwol. Er worden ook speciale isolatieplaten gebruikt. Hoe het geplaatst wordt hangt af van de constructie van uw dak. Zo kunt u ervoor kiezen het ruimteverlies tot een minimum te beperken.

Isolatie vanaf de buitenzijde van het dak

Dakisolatie vanaf de buitenkant gebeurt vaak als de dakbedekking vervangen moet worden. Meestal is bij deze methode het ruimteverlies aan de binnenzijde beperkt. Isolatie vanaf de buitenkant is vaak wel duurder.

Zolder- of vlieringvloer isoleren

Wordt de zolderruimte niet gebruikt? Of heeft u een vliering net onder het dak? Dan kunt u er ook voor kiezen de vloer van de bovenste etage te isoleren. U zorgt er dan tevens voor dat ruimte die niet door personen gebruikt worden, niet onnodig verwarmd wordt. Holle vloeren worden dan geïsoleerd met bijvoorbeeld glaswol en massieve vloeren met isolatieplaten.

Dakbedekking

Voor dakisolatie worden veel verschillende materialen gebruikt, met allemaal hun eigen kenmerken. Belangrijk is de isolatiewaarde van het materiaal, de zogenoemde R-waarde. Kies een R-waarde van minimaal 1,3. Er zijn verschillende materialen voor hellende daken en voor platte daken te verkrijgen. Er zijn isolatieplaten met een brandvertragende werking, die geen of weinig vocht opnemen. Glaswol is daarnaast ook nog eens goed geluidswerend. Onze dakdekkers in Nijmegen  kunnen u daarover informeren en helpen u bij het maken van de juiste isolatie keuze.

Waarom schakelt u ons in?

  • Ervaren vakmannen
  • Service & kwaliteit
  • Bieden scherpe prijzen
  • Spoedservice

Bel nu de dakdekker in Nijmegen

Call Now Button