Welke dakbedekking moet ik kiezen?

Is uw dak aan een nieuwe dakbedekking toe en vraagt u zich af welke bekleding voor uw huis u moet kiezen? Er is tegenwoordig veel keuze wat dakbedekking betreft. Bovendien is het soort dak doorslaggevend bij de keuze van een dakbekking. In dit artikel leggen wij dat kort voor u uit.

Om te bepalen welke dakbedekking u moet kiezen, moet u kijken naar het type dak dat u heeft, Als u een plat dak heeft, kunt u andere soorten gebruiken dan als u een schuin dak heeft.

Keuze dakbedekking voor een plat dak

De keuze van dakbedekking voor een plat dak zijn EPDM en dakleer. Aan beide zijn voor- en nadelen verbonden. Zo is EPDM over het algemeen duurder, maar het gaat ook langer mee. Het voordeel van dit type bekleding is dat het altijd voor u op maat gesneden wordt, met wat extra voor de overlapping aan de dakrand. Bovendien is dit type dakbedekking vrij gemakkelijk aan te brengen. Als u liever een goedkopere versie hebt, is dakleer een uitstekende keuze. Het nadeel is echter dat de levensduur betrekkelijk kort is en dat het niet gemakkelijk te plaatsen is.

Keuze dakbedekking voor een schuin dak

Voor een schuin dak is de keuze van dakbedekking eindeloos. Als u van plan bent het zelf te installeren, kunt u kiezen voor zogenaamde dakshingles. U kunt ze gemakkelijk op maat snijden en het is een zeer betaalbare optie. De levensduur van deze shingles is echter relatief korter dan die van bijvoorbeeld dakpannen. U kunt ook kiezen voor EPDM, dat gemakkelijk te leggen is en een betrekkelijk lange levensduur heeft.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van dakbedekking, kunt u contact opnemen met een dakdekker in uw omgeving. Een dakdekker is altijd bereid om u meer te vertellen over de mogelijkheden en om het voor u te komen installeren. Hij kan u ook praktische tips geven voor het geval u het zelf wilt installeren. Aarzel dus niet om contact op te nemen met een dakdekker.

 

Dakdekker nodig?

  • Ervaren vakmannen
  • Service & kwaliteit
  • Bieden scherpen prijzen
  • Spoedservice

Bekijk de tips van de dakdekker

Soorten daken: de 6 meest voorkomende daken!

Soorten daken: de 6 meest voorkomende daken!

De daken van huizen in Nijmegen verschillen behoorlijk van elkaar. Zo is het ene dak bijvoorbeeld bedekt met dakpannen, terwijl andere huizen voorzien zijn van leien, riet of aluminium. Daken verschillen niet alleen in dakbedekking van elkaar. We kennen namelijk ook...

Soorten isolatieplaten plus de voordelen en prijzen

Soorten isolatieplaten plus de voordelen en prijzen

Is het koud buiten? Dan zet u de verwarming aan om uw woning te verwarmen. Zo heeft u een aangename temperatuur in huis. Wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, dan zal uw cv-ketel extra moeten stoken om uw huis op temperatuur te houden. Goede isolatie van uw woning...

Wanneer moet een dak vervangen worden?

Wanneer moet een dak vervangen worden?

De meeste dakbedekking heeft tegenwoordig een levensduur van enkele tientallen jaren. Hierdoor kijken veel inwoners van Nijmegen niet op of om naar hun dak. Dit kan ertoe leiden dat er steeds vaker problemen ontstaan. Mogelijk duikt er om de haverklap een lekkage op....

Call Now Button