De gevaren van op het dak lopen

Om veilig aan de slag te kunnen gaan op het dak van uw woning, is een goede voorbereiding essentieel. U wilt gevaarlijke situaties immers zo goed mogelijk uit de weg gaan! In dit artikel beschrijven onze dakdekkers welke gevaarlijke situaties er kunnen ontstaan, wanneer u zelf klussen op het dak uit wilt voeren. Denk hierbij aan het vervangen van een kapotte dakpan, het herstellen van schade aan een bitumen dakbedekking, enzovoorts.

Tip: wanneer u twijfelt aan uw eigen vaardigheden bij het uitvoeren van werkzaamheden op het dak, is het verstandig om hier professionele hulp voor in te schakelen. Onze dakdekkers staan 24/7 voor u klaar, om hulp te bieden! Zo hoeft u nooit lang te wachten, voordat een kapotte dakpan vervangen kan worden.

Kans op een paniekaanval op het dak

Een van de risico’s van werken op een dak, is het feit dat u te maken kunt krijgen met een paniekaanval. Vaak wordt onderschat, op welke hoogte er gewerkt moet worden op daken. Zelfs wanneer u normaliter geen hoogtevrees hebt, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om op deze hoogte aan het werk te gaan! Bij een paniekaanval kunt u onverwachte bewegingen maken, die de stabiliteit van bijvoorbeeld een ladder kunnen beïnvloeden. Als de ladder valt, heeft dit logischerwijs grote gevolgen.

Een dak kan behoorlijk glad zijn

Naast het risico op paniekaanvallen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het dak, kan een dak erg glad zijn. Zeker wanneer het net geregend en gewaaid heeft. Het dak is op zo’n moment nog vochtig of bedekt met bladeren. Wanneer u uitglijdt, heeft u op een dak vaak geen punt om u aan vast te grijpen. De kans op een valpartij wordt zodoende erg groot! Mocht u toch zelf werkzaamheden aan het dak uit willen voeren, dan is het belangrijk om dit te doen als het dak volledig droog is. Kies daarbij altijd voor een moment, waarop het licht is buiten.

Meer weten over het uitvoeren van werkzaamheden aan uw dakbedekking, of direct hulp van onze dakdekkers inschakelen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Onze dakdekkers voorzien u graag van advies.

Dakdekker nodig?

  • Ervaren vakmannen
  • Service & kwaliteit
  • Bieden scherpen prijzen
  • Spoedservice

Bekijk de tips van de dakdekker

Welke dakbedekking moet ik kiezen?

Welke dakbedekking moet ik kiezen?

Is uw dak aan een nieuwe dakbedekking toe en vraagt u zich af welke bekleding voor uw huis u moet kiezen? Er is tegenwoordig veel keuze wat dakbedekking betreft. Bovendien is het soort dak doorslaggevend bij de keuze van een dakbekking. In dit artikel leggen wij dat...

Soorten daken: de 6 meest voorkomende daken!

Soorten daken: de 6 meest voorkomende daken!

De daken van huizen in Nijmegen verschillen behoorlijk van elkaar. Zo is het ene dak bijvoorbeeld bedekt met dakpannen, terwijl andere huizen voorzien zijn van leien, riet of aluminium. Daken verschillen niet alleen in dakbedekking van elkaar. We kennen namelijk ook...

Soorten isolatieplaten plus de voordelen en prijzen

Soorten isolatieplaten plus de voordelen en prijzen

Is het koud buiten? Dan zet u de verwarming aan om uw woning te verwarmen. Zo heeft u een aangename temperatuur in huis. Wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, dan zal uw cv-ketel extra moeten stoken om uw huis op temperatuur te houden. Goede isolatie van uw woning...

Call Now Button